Foto: Garmin
Foto: Garmin

Garmins nye satelitt-kommunikator

Kan brukes med, og uten iPhone.

Publisert

Garmin lanserer en ny enhet i inReach-serien.

Dette er en miniatyrisering og videreutvikling av en produktserie som ble kjøpt opp for en god del år siden, og som har blitt mer kompakt og funksjonell.

Som forventet kan man sende koordinater på egen posisjon, sende interaktive SOS-varsler, samt globale toveis-tekstmeldinger. Dette vil kunne fungere i varierende grad ettersom man er tilknyttet en iPhone eller annen smart-telefon, eller utvalgte Garmin-enheter, og i den grad bruken er tillatt i området du befinner deg i.

Kombinasjonen med en iPhone via Garmin-appen åpner opp for en enklere måte å kommunisere ved hjelp av inReach Messenger-enheten, som i seg selv er så kompakt som mulig. Og hensikten er selvfølgelig å kunne kommunisere med utenom-verdenen i områder der det ikke er mobil-dekning, enten det er nødstilfeller eller ikke.

Verd å merke seg er at årets iPhone 14-modeller får mulighet for satelitt-meldinger og en egen bemannet nød-tjeneste i løpet av november måned gjennom en iOS 16-oppdatering.

En fordel med denne nye, lille saken er at den innebygde s/h-skjermen vil gi tilbakemeldinger, slik som for eksempel at meldingen din er sendt. Det gir fred i sinnet i opptil 28 dager med utgangspunkt i fulladet batteri (USB-C). Du vil knapt merke den i bagasjen, med sine 114g. inReach Messenger er robust, slitesterk, støtbestandig og vanntett i henhold til IPX7.

inReach Messenger koster 3349 kroner og er tilgjengelig idag. For å få tilgang til det globale Iridium-nettverket og kommunisere med inReach Messenger-enheten din må du ha et aktivt satellittabonnement . Du kan velge et årsabonnement eller et fleksibelt abonnement som løper fra måned til måned. Tilgjengelig for bruk med GPS, GALILEO, QZSS, BEIDOU, og dessuten som GPS-kompass mens du beveger deg.

Via Garmin