GRØNT: Android vil såkalte grønne meldingsbobler, eller SMS, mellom Iphone og Android til livs. (Foto: Unsplash)
GRØNT: Android vil såkalte grønne meldingsbobler, eller SMS, mellom Iphone og Android til livs. (Foto: Unsplash)

Google: Det er Apples feil

Mener giganten avhenger av foreldet teknologi.

Publisert Sist oppdatert

På nettsidene til Android har en ny kampanje blitt lansert, og den tar sikte på konkurrenten Apple. Under tittelen "It's time for Apple to fix texting" kritiserer mobil-selskapet, som eies av Google, Apples teknologi.

– Disse problemene eksisterer fordi Apple nekter å ta i bruk moderne tekststandarder når folk med iPhone og Android-telefoner tekster hverandre, skriver Android.

Derfor starter de en kampanje på sosiale medier der de oppfordrer til å bruke hashtaggen #getthemessage, for å hjelpe Apple å forstå at de henger etter.

Det er ikke alltid så lett å tekste hvis man sitter på hver sin Android-telefon og Iphone. Det er uskarpe videoer, ødelagte gruppechatter, manglende lesebekreftelser og skriveindikatorer, ingen tekstmeldinger via Wi-Fi og mer.

– Apple gjør tekstmeldinger mellom Iphones og Android-telefoner til SMS og MMS, utdaterte teknologier fra 90- og 00-tallet. Men Apple kan ta i bruk RCS – den moderne industristandarden, skrives det videre på Androids nettsider.

Også Drake med i kampen

I følge Business Insider er ikke denne konflikten ny. I juni slapp rapperen Drake en låt kalt Texts go green. Den handler om dårlig kommunikasjon mellom to partnere, men det er nettopp det som skjer med meldinger sendt mellom Android og Iphone: meldingsboblen er grønn og da er det altså ikke RCS, men SMS som sendes.

Google la ut sin egen tolkning av sangtekstene, og skrev «Hvis bare noen superdyktige ingeniørteam hos Apple kunne fikse dette».