360: Google Street View lar deg lage egne 360 graders street view-fotoer.
360: Google Street View lar deg lage egne 360 graders street view-fotoer.

Google Street View som egen app

Perfect for sfæriske fotografier og videoer med nye Ricoh Theta S eller iPhone.

Publisert Sist oppdatert

Googles gode kart har også en annen flott funksjon: Street View. Visnings-modusen tar deg ned til bakkenivå for å gi deg et 360 graders overblikk.

Google flytter dette nå over i en egen app for iOS, og lar deg også legge til StreetViews selv, enten via et sfærisk kamera, eller din iPhone.

Google Street View

Det er også en flott måte å utforske verden på som virtuell turist. Enkelte photo spheres er lagt opp slik at man kan navigere i dem, som i tradisjonell street view-visning som er en serie av stillbilder.

Fra Google Street View-appen kan du lage slike “billedkuler” selv ved å sveipe rundt deg med kameraet. Appen forteller deg hvor du skal rette linsen.

Alternativt benytter du et eget kamera spesielt utviklet for dette formålet. Som for eksempel Ricohs Theta-kamera, som nettopp er lansert med en oppfølger.

Last ned Google Street View-appen for iOS gratis på App Store her.

Ricoh Theta S

Theta S, som kommer på markedet i oktober, er annengenerasjon av Ricohs fremstøt i en ny nisje. Der StreetView-appen setter sammen de sfæriske panoramaene fra enkeltbilder, slik vi også kjenner fra det pensjonerte PhotoSynth-prosjektet til Microsoft, fikser Theta-kameraet dette automatisk uten brukermedvirkning.

De som har prøvd å gjøre dette for hånd, vet at det kan være krevende, for eksempel til VR-bruk eller til 3D-scener for HDRI-bakgrunner der man også skyter bilder mot kromkuler på stativ.

Theta S kan ta sfæriske bilder med oppløsning opp mot 14 megapiksler som stillbilder, eller som video i full HD (1920x1080 i 30 bilder per sekund). Det innebygde minnet har kapasitet for inntil 25 minutters videofilm. Faktisk har YouTube nå mulighet for å spille av 360 graders video, ypperlig for VR-briller.

Theta S kommer til USA, Asia og Europa i oktober til en pris av 350 dollar. Du kan lese mer om Theta her, samt se et eksempel-galleri her (krever Flash). Sjekk ut en promo-video nedenfor.