TPU: Swift for Tensor Flow i løpet av april. (Foto: Google)

Google går for Swift

Swift er ute i ny versjon, og blir fremover også tilgjengelig som programmeringsspråk rettet mot Googles maskinlærings-rammeverk TensorFlow.

Publisert Sist oppdatert

Apples programmeringsspråk Swift er ute i versjon 4.1.

Veikartet frem mot versjon 4.2 er klart, og muligens vil vi se versjon 5 bli lansert under årets utviklerkonferanse WWDC til sommeren. 

Swift i siget

Swift kan brukes for å utvikle macOS og iOS-apper på en Mac med XCode, men kan også kjøres på Linux Ubuntu og i skyen av IBM. Og nå hiver også Google seg på vogna.

For en stund siden lagde Google en «forgrening» (fork) av Swift, som er tilgjengelig som åpen kildekode. Og nå vet vi hvorfor: Selskapet vil lansere en integrasjon av Swift mot TensorFlow, og tar sikte på april måned.

TensorFlow

TensorFlow er en av de mer populære programmerings-rammeverkene som utviklere kan benytte for å sette og og kjøre maskinlæringsmodeller i stor skala. Google konkurrerer her med selskaper som Microsoft og Amazon.

Tidligere løsninger kom i form av biblioteker med bindinger mot språk som Python eller Lua, men med Swift for TensorFLow bringer Google støtte for såkalt «første-klasse» språk og kompilator.

Du kan lese mer om Swift for TensorFlow her

Via VentureBeat