FÆRRE: Apple har varslet sine underleverandører om at antallet enheter kommer til å bli redusert. (Foto: AP Photo/Richard Drew)
FÆRRE: Apple har varslet sine underleverandører om at antallet enheter kommer til å bli redusert. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

Databrikkemangel rammer Apples mobilproduksjon

Apple ventes å redusere produksjonen av den nyeste iPhone-modellen med 10 millioner enheter på grunn av den globale databrikkemangelen.

Publisert Sist oppdatert

Apple ventes å produsere 90 millioner iPhone 13-enheter innen nyttår, ifølge Bloomberg , som siterer ikke navngitte personer med kjennskap til saken.

Apple har varslet sine underleverandører om at antallet enheter kommer til å bli redusert på grunn av leveringsproblemer fra databrikkeselskaper som Broadcom og Texas Instruments, ifølge Bloomberg.

Apple-aksjens verdi falt 1,2 prosent i etterhandelen på Wall Street tirsdag, mens Texas Instruments og Broadcom begge falt rundt 1 prosent, skriver Reuters.

Apple har avvist å kommentere saken, mens Broadcom og Texas Instruments ikke har svart på Reuters' henvendelser.

Apple la i juli fram en prognose som viste saktere vekst, og selskapet varslet at databrikkemangelen, som allerede hadde begynt å påvirke produksjonen av datamaskiner og nettbrett, også ville komme til å berøre produksjonen av mobiltelefoner.

Mangelen på databrikker har lagt stort press på en rekke bransjer, fra bilproduksjon til elektronikkprodukter.