SAP: Apple og SAP, ved Cook og McDermott (Foto: SAP)
SAP: Apple og SAP, ved Cook og McDermott (Foto: SAP)

Apple og SAP smir lenker

Eget SDK for utviklere bringer SAP HANA skyplattformen som tjeneste til iOS-enheter for bedriftsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

SAP, tysk programvaregigant med enda lengre fartstid enn Apple, inngår partnerskap med sistnevnte for å bringe sine skytjenester for enterprise-markedet til mobile iOS-enheter via en egen SDK.

Den gjensidige avtalen er ikke helt ulike Apples nye brorskap med IBM, der Apple bidrar med programvarekunnskap og fasilitering mens "store blå” nyttegjør sine Big Data-kunnskaper for bedrifter gjennom iOS-apper utviklet på Apples programmeringsspråk Swift. 

Også SAP-alliansen vil benytte Swift for å utvikle en SDK utviklerpakke for de vel 2,5 millioner utviklere som programmerer mot SAP HANA-skytjenestene. Swift er tilgjengelig som åpen kildekode.

Fame & Fortune 500

98 prosent av alle Fortune 500-selskapene bruker iOS-enheter, og hele 76 prosent av globale forretningstransaksjoner går via et SAP-system, så samarbeidet synes opplagt.

For Apple betyr dette nok et fremstøt mot enterprise-markedet, der selskapet fremdeles har et stykke å gå i å styrke sin tradisjonelt svake posisjon. Oppsiden er selvfølgelig et forventet økt salg av iOS-enheter, spesielt iPad-enheter i henhold til Apples post pc-strategi.

SAP

For SAP betyr samarbeidet at den enkle SAP Fiori-brukeropplevelsen leverer robuste løsninger til utviklere og bedriftsmarkedets komplekse systemer.

Forvent å få vite mer under den årlige SAPPHIRE NOW + ASUG-konferansen 17-19. mai i Orlando, Florida.