WIFI: Eget moro-nettverk. (Foto: Seagate)

Trådløs underholdning på ferie 

Putt videoene på din egen mobile, trådløse medieserver i ferien. Perfekt for baksetet, flysetet, terrassesetet, hyttesetet – du skjønner tegninga.

Publisert Sist oppdatert

Ferietid betyr mye fritid – for mye? Ofte trengs det litt underholdning mellom slagene, og da kan en mobil medieserver komme godt med.

Seagates Wireless Plus er ikke ny, men sesongen tatt i betraktning kan det være verd et gjensyn. Wireless Plus er som en ordinær ekstern, mobil harddisk og kommer i ulike lagringskapasiteter.

Filer overføres fra en Mac via en USB 3-ledning; enkelt, raskt og greit. Man trenger ikke tenke på at media – enten video, musikk eller bilder – skal organiseres i spesielle mapper. Og man ønsker det, finnes det en Seagate-app for Mac som står for automatisk synkronisering av mapper fra Mac-en til Wireless Plus.

På egenhånd

Der Wireless Plus skinner er når den er på egenhånd, frakoblet datamaskinen. Takket være innebygget, oppladbart batteri (lades helst direkte fra medfølgende USB-lader eller liknende) og den innebygde WiFi-serveren disker den opp media trådløst i opptil ti timer.

Man kobler seg til det dedikerte trådløs-nettet enten fra en iOS-enhet eller en Mac, og får tilgang til filene enten via nettleseren eller via en egen (gratis) app. Innholdet kan strømmes direkte for media som er støttet av appen, eller åpnes i tredjeparts-app som støtter filformatet. Filer kan også lastes ned til enheten, og blir da (for iOS' vedkommende) liggende i appens egen mappe.

HD

Flere HD-strømmer kan aktiveres samtidig, og tilsvarende kan enheten også fungere som en WiFi-ruter via et tilkoblet nett - som en slags repeater. Kobles disken til et trådløs-nett, vil den også kunne oppdatere seg automatisk, og dersom man ønsker det, finnes det også mulighet for skylagringstjenester i forlengelse.

En ulempe med Seagate Media-appen for iOS er at ikke flere medieformater er støttet. Man vil raskt oppdage at de mest krevende eller komprimerte video-formatene, som enkelte H.264-wrappere, ikke kan avspilles direkte. Nå fungerer det for så vidt greit å bruke en ekstern avspiller, som VLC, men ytelsen kan fort falle til et ikke-tilfredsstillende nivå i dette scenariet. 

Håndbrekk

Et alternativ til dette er på forhånd å sørge for at filene er i et format som er støttet direkte, og for eksempel kode om annet innhold via en app som Handbrake eller liknende.

Prisen for Wireless Plus 1 TB er rundt 1.200 kroner, mens 2 TB koster rundt 1.900 kroner.

Du kan lese mer om Seagate Wireless Plus her. Du finner Seagate Media for iOS på AppStore her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.