SMART: Siri kan styre smarthjemmet via stemmen din (Foto: Netatmo)

Slik får du full kontroll på inneklimaet

Netatmo lanserer HomeKit-styrt sensor for smarthjemmet.

Publisert Sist oppdatert

Netatmo, kjent for sine smarte sensorprodukter, lanserer en basestasjon for inneklimaet som kan snakke med Siri.

Netatmo har tidligere lansert produkter for det smarte hjem i en rekke kategorier: Værstasjoner, termostater og radiator-kontrollere, sikkerhetskameraer og nå også inneklima.

Snakk til meg

Netatmo Healthy Home Coach er en liten stasjon som i fysisk størrelse er ganske så lik innemodulen til værstasjonen, og har delvis liknende funksjoner.

Den måler og sporer luftkvalitet, luftfuktighet, innetemperatur og støynivået i rommet. Dersom nivåene stiger mot et nivå som ikke betraktes som akseptabelt, kan man varsles via en app.

Men siden stasjonen er HomeKit-kompatibel, kan man også snakke med Siri og styre stasjonen med stemmen - og også sjekke verdier utenfor hjemmet. Og har man andre HomeKit-kompatible enheter, kan man også sette opp trigger-reaksjoner, for eksempel skru ned stereoanlegget om det blir for mye bråk, eller justere temperaturen på varmeanlegget.

Måleområdene er 0 til 100 prosnet for luftfuktighet, 0 til 50 grader for temperatur, 0 til 5000 ppm for CO2-måling, og 35 dB til 120 dB for lydnivå.

Enheten er kompatibel med Wi-Fi 802.11 b/g/n (2,4GHz). HomeKit krever iOS 9 eller senere. Enheten krever intet abonnement og er forøvrig gratis i bruk.

Trådløs nett

Enheten kommuniserer via WiFi, som overgår rekkevidden og signalstyrken til Bluetooth. Flere moduler kan kobles til en flerroms-løsning. 

Pris i Norge er foreløpig ikke kjent, men antas å ligge på cirka 1.000 kroner. Enkelte Netatmo-produkter kan kjøpes fra Apples norske nettbutikk, men finnes også til salgs andre steder.

Les mer om Netatmo Healthy Home Coach her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Netatmo