POD: Ser sort / hvitt på det. (Foto: Apple)
POD: Ser sort / hvitt på det. (Foto: Apple)

HomePod kan forhåndsbestilles

Offisiell forhåndsbestilling fra slutten av forrige uke i USA, Storbritannia og Australia. Men ikke alle funksjoner er tilgjengelig fra begynnelsen av.

Publisert Sist oppdatert

Apple bekrefter via sine nettsider salgsstart på den forsinkede smarthøyttaleren HomePod. Levering vil skje fra 9. februar.

Ikke mye har vært kjent om utviklingen i prosjektet siden Apple valgte å trekke tilbake den forventede lanseringen før årsslutt i fjor. Og ikke alle funksjoner vil være klare til å begynne med, heller.

Smart lyd

Det vil i begynnelsen ikke være mulig å koble flere enheter sammen for sann stereolyd, og heller ikke flerromslyd. Tilsvarende er AirPlay 2 forsinket og påvirker dette forholdet. Apple sier disse teknologiene vil være klare senere dette året.

Hva kan du så gjøre med HomePod? Den kan kontrolleres via en berøringsflate i toppen, og man kan snakke med den via Siri.

Den vil kunne spille iTunes-musikk, podcaster og strømme Beats1-radio uten å måtte ha et Apple Music-abonnement. Har man Apple Music får man tilgang til de 45 millioner lydspor som finnes tilgjengelig gjennom strømmetjenesten.

Smart hjem

Og via Siri kan man styre sitt HomeKit-kontrollerte smarthjem. 

Du kan lese mer om HomePod hos Apple her.