USC-C: Adapter for SE-propper via MMCX i en verden av USB-C (Foto: Shure)

Proffe Shure SE-propper med MacBook

CES 2018-nyheter: Proff-tilkobling for Shure SE-ørepropper via MMCX mot USB-C. 

Publisert Sist oppdatert

Trenden mot USB-C fortsetter, og Shure lanserer nå en adapter for å koble high end SE-propper med MMCX-tilkobling til for eksempel en MacBook.

God planløsning

Mens bærbare maskiner blir slankere og slankere, blir det mindre og mindre plass til porter og tilkoblinger. Og siden den kompakte USB C-kontakten kan benyttes til både strøm, data, lyd og video, frister det å prioritere fristilt plass på innsiden til batteri.

Apple begynte trenden med å droppe alle andre typer eksterne tilkoblinger, bortsett fra 3,5mm audiojack, i MacBook og MacBook Pro notebook-serien - og mange andre har fulgt etter. 

Seriøs bruk

Ulempen er at USB C-baserte produkter, og da kanskje spesielt lyd-produkter som skal levere et analogt signal som sluttprodukt, trenger en del ekstra finesser innvendig. I tillegg til mer avanserte kontroller-brikker (på bakgrunn av alle mulighetene over USB C) må det også en DAC-krets til for å konvertere digital til analog lyd. De som har kjøpt Lightning-baserte hodetelefoner, vil kjenne seg igjen.

Men med tanke på at Shure SE-propper fort kan koste mange tusen kroner i seg selv, virker det som et mindre problem.

Shure har for vane å produsere solide og robuste produkter, og det kan man anta også i dette tilfellet, med kraftige og tykke ledninger. Det er mikrofon og inline-fjernstyring på ledningen, og det siste kabel-leddet etter kontrollen kan byttes individuelt. MMCX-tilkoblingen er en kombinasjon av plugg-og-vri.

Pris i Norge er foreløpig ikke kjent, men i USA oppgis den til 99 dollar.

Shure har forøvrig et liknende produkt tilpasset Lightning mot Apples mobile enheter, det vil si iPhone og iPad. Prisen for denne er cirka 1.000 kroner, så vi regner med noe tilsvarende for USB-C-varianten.

Via The Verge