OSLO: Oppkalt etter den norske hovedstaden byr Vifas Oslo-høyttaler på god lyd og annerledes design. (Foto: Vifa)

Mobil Oslo-lyd

Danske Vifa lanserer en elegant, bærbar trådløs Bluetooth-høyttaler med det besnærende navnet Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dansk design er viden kjent, og det er ikke bare Bang&Olufsen som kan lage god lyd.

Vifa har laget høyttalere i over 80 år, og for to år siden gjorde de seg også bemerket med den bærbare høyttaleren Copenhagen. Den hadde til og med optisk digital inngang med støtte for 24 bit og DSP-signalprosessering.

Bluetooth 4.0 aptX

BT 4 aptX skal ha «CD-tilsvarende» lydkvalitet, trådløst. Apples iOS-produkter har ikke støtte for denne kodek-en, kun ordinær Bluetooth A2DP-stereo.

Derimot har enkelte Mac-produkter støtte for denne komprimeringen, og aptX kan fremtvinges som obligatorisk kodek under avspilling ved å bruke Apples Bluetooth Explorer. Denne appen er gratis for utviklere, men kan også finnes på denne nettsiden.

Oslo

Vifa holder på tradisjonen med å oppkalle modeller etter nordiske hovedsteder. Også denne gangen er det benyttet tekstiler fra svenske Kvadrat. Rammen er i aluminium.

Enkle linjer i geometrien - kan minne om en postkasse? 

Fysisk er Oslo (passende nok) mindre enn Copenhagen, med en dimensjon på mindre enn et A4-ark sett forfra (268 mm/181 mm/90 mm). Tykkelsen er 9 cm. Vekten er også omtrentlig det halve, med 2,4 kg. Batteriene er oppladbare LiIon-batterier.

Høyttalerelementene er 2 x 50 mm for hele spekteret samt 2 x 65 mm for bassen. Frekvensområde er 55 Hz - 18 kHz @ +/- 3 db.

Lyden er enten kabel over 3,5 mm AUX eller trådløst over Bluetooth 4.0 aptX. Det er også støtte for NFC.

Oslo kommer i fargene antrasitt-grå, småsten-grå, sand-gul, hav-blå og is-blå. Prisen for Norge er på 3839 kroner, frakt inkludert.

Les mer hos Vifa her.