SWIFT: The sky's the limit (Foto: IBM)

Swift er klar for enterprise

IBM er offisielt klare med server side Swift 3.0. Det betyr at både front- og back-end kan utvikles i samme språk. I tillegg kommer fordelene med IBMs analyseverktøy.

Publisert Sist oppdatert

Apples programmeringsspråk Swift har virkelig fått luft under vingene, nå som IBM passerer en viktig milepæl.

IBM har offisielt introdusert «IBM Bluemix Runtime for Swift» med allmen tilgjengelighet. Det betyr at alle server side-muligheter som finnes i Swift 3.0 for å bygge microservice API-er, er tilgjengelige i skyen.

Snakke samme språk

For enterprise-utviklere vil dette åpne opp for muligheten av å utvikle native Swift-apps fra end-to-end, client-side til server-side på IBM Cloud-skytjenesten.

Eller, enklere sagt, det gjør at utviklere kan skrive både iOS-apper og server-apper som driver den bakenforliggende teknologien i samme språk, noe som er en stor fordel.

Går opp i sky

IBM satset stort på Swift-språket da Apple gjorde det tilgjengelig med åpen kildekode. IBM kjører også en nettbasert Swift-sandkasse der man kan kjøre testkode rett i en nettleser. IBM har i tillegg utviklet et eget server-side rammeverk for Swift i skyen kalt Kitura - dette er nå ute av beta.

Apple og IBM har allerede et godt etablert samarbeid med fokus på enterprise-teknologier. Swift finnes for macOS, under XCode, og er også portet til Linux.

Du kan lese mer om teknologien hos IBM her

Via Computerworld