JAMF: Hopp over trinn tre. (Foto: Jamf)
JAMF: Hopp over trinn tre. (Foto: Jamf)

IBM kutter kostnader med Mac

"Store blå" runder 100.000 Mac-maskiner ved årsskiftet, den største enterprise-installasjonsbasen noensinne. Og samtidig sparer man penger.

Publisert Sist oppdatert

Apple og IBM samarbeider på enterprise-løsninger, og IBM satser dessuten også stort på Swift - Apples programmeringsspråk. Så fornøyd er man med produktene at disse nå rulles ut til egne ansatte i stor stil.

Voksesmerter

For når man er så store som IBM så byr det på skala-problemer for it-avdelingen. Tradisjonelt har det vært stor pågang til support-telefonene, med etter at selskapet lot sine ansatte også velge blant Mac-maskiner har støtte-behovet for de som har valgt dette blitt drastisk redusert.

Det minskede behovet for support, støtte, feilsøking og annen oppfølging gjør at det faktisk lønner seg for IBM å velge Mac-maskiner, på tross av en noe høyere inngangsinvestering. 

Opprinnelig hadde man tenkt at det skulle rulles ut 50.000 Mac-maskiner totalt, men dette målet ble nådd etter bare ett år. Ved årsskiftet vil man runde 100.000 maskiner i en takt på 1.300 i uken - den største enterprise-installasjonsbasen av Mac-er noensinne.  

Casper Suite blir Jamf Pro

IBM bruker Jamf-programvare for å drifte installasjonsbasen. Se en video fra JNUC 2016-konferansen nedenfor der IBM presenterer løsningen.