Foto: IKEA / Sonos
Foto: IKEA / Sonos

Ny IKEA x Sonos høyttaler x lampe

La smarthjemmet også bli penere.

Publisert Sist oppdatert

Ikea, i samarbeid med Sonos, lanserer en ny kombinert stuelampe og -høyttaler.

Det er tre år siden samarbeidet tok til med SYMFONISK-serien med produkter tilpasset det smarte hjemmet. Den svenske møbelprodusenten har i senere tid eksperimentert med en rekke produkter for smarthjemmet, og tilbyr også løsningen for nettopp lamper som har trådløs Qi-lading innebygget.

Det nye produktet som nå lanseres er ikke som de tidligere lampene en bordmodell, men snarere en frittstående gulvmodell med et stativ som gjør at høyttaler-elementet også kommer opp i høyden. Vi antar at det først og fremst er lyd som har gleden av dette, for selve lampen er nok antakelig mer av det dekorative slaget med sin flettede, omsluttende skjerm. Skjermen som avbildet er i bambus, men det skal også bil mulig å kjøpe nye skjermer for å kunne style lampen etter eget ønske.

Lampen/høyttaleren vil støtte AirPlay 2 for flerrom-lyd i et Apple-oppsett, og kan kommunisere med IKEAs DIRIGERA-nav. Det er også støtte for den nye Matter-protokollen for smarte hjem.

Pressemeldingen ser for seg tilgjengelighet i løpet av januar 2023, men vi vet også at IKEA har en tendens til rullende produktlanseringer i ulike geografiske områder. Pris er foreløpig ukjent.

Via IKEA