TREDOBLING: Salget av smartklokker eksploderte i 2015. (Foto: Toralv Østvang)

Solgte over 300 millioner stk.

Apple solgte i alt over 300 millioner enheter, alt fra Mac-er til Iphone-er, i 2015-regnskapsåret.

Av de over 300 enhetene som Apple solgte de siste 12 månedene, var hele 231 millioner Iphone-er, melder britiske Macworld.

Som mange andre amerikanske selskaper kjører også Apple med avvikende regnskapsår. Apples regnskapsår 2015 gikk fra 1. oktober i fjor høst til og med utgangen av september i år.

Som vi har rapportert tidligere var regnskapsåret 2015 det mest vellykte for Apple noensinne, med en total omsetning tilsvarende omlag 1.975 milliarder kroner.

Antall solgte enheter kom altså opp i over 300 millioner i løpet av finansåret 2015. Foruten de 231 millioner Iphone-ene finner vi 55 millioner Ipad-er og 21 millioner Mac-er. Antall solgte Apple Watch-enheter har Apple foreløpig ikke sagt noe om.

Mac er med andre ord blitt en forholdsvis liten del av Apples business, men pc-salget på verdensbasis er jo ikke særlig oppløftende for tiden, sett fra produsente nes side. I dette bildet viser de 21 millioner solgte Mac-ene at Apple her går som kjerringa mot strømmen. Apple har aldri solgt så mange Mac-er på ett år, og dette betyr også at Apple har økt sin globale markedsandel i PC-markedet.

Mer om selve regnskapstallene finner du her.