Foto: Apple

Apple markerer kvinnedagen

Viktige kvinnelige stemmer blir hedret med featureartikler og fremhevet på App Store, i Apple TV-appen, på Apple Arcade samt i utvalgte samlinger på Apple News, Apple Podcasts, Apple Books med flere

Publisert Sist oppdatert

8. mars er den internasjonale kvinnedagen, og dagen markeres også av Apple.

Dette skjer på tvers av selskapets ulike platformer, slik som App Store, i Apple TV-appen, på Apple Arcade samt i utvalgte samlinger på Apple News, Apple Podcasts, Apple Books med flere.

Den internasjonale kvinnedagen 2021

Apple markerer som sedvanlig kvinnedagen, og er ellers også kjent for å ta ganske tydelige standpunkt under sosiale markeringer som Black History Month i USA, eller også gjennom inkluderingsarbeid i utviklingsmiljøet rundt det selvutviklede språket Swift.

På den internasjonale kvinnedagen hedrer Apple kvinnelige stemmer som bidrar til å forme kulturen og skape endring. Selskapet vil presentere tidligere ukjente historier, eksklusivt innhold og utvalgte samlinger på tvers av alle tjenestene sine. Innholdet, som blir tilgjengelig i begynnelsen av mars, kaster glans over de sosiale, økonomiske, kulturelle og politiske prestasjonene til kvinner som setter likestilling på dagsordenen.

Vi nevner eksempelvis fremheving på AppStore merket Apps Made by Women, Visionary Women-spillelister på Apple Music, og videre feirer Apple Books dagen med landsspesifikke samlinger med kvinnehistorier, og de hyller kvinners bidrag innenfor alle slags felt. 

Også i Apple TV- og Podcast-appen blir det spesielle mentions. Apple Watch-brukere kan se frem til å få et unikt merke ved å registrere en treningsøkt på 20 minutter eller mer – les mer hos 9to5Mac.

Også News og Fitness+-programmene har ulike features, men disse er ikke tilgjengelige i Norge. 

Via Apple