Foto: Apple
Foto: Apple

iOS 16 lanseres mandag

Gjelder for iPhone 8 og oppover, der noen funksjoner er forbeholdt de nyeste enhetene. Den store nyheten er lås-skjermen.

Publisert

Mandag 12. september kan iOS 16-oppdateringen lastes ned.

For flunkende nye enheter vil disse komme med iOS 16 ferdig installert, mens iPhone-enheter fra modell 8 og oppover kan oppdateres valg- og kostnadsfritt. Typisk anbefales oppdateringen ikke bare for ny funksjonalitet, men ikke minst også på grunn av sikkerhetsoppdateringene.

Og så nevner vi samtidig at Apple selv har bekreftet at iPadOS 16 er forsinket til et nivå hvor dette først lanseres som iPadOS 16.1 senere i høst. Det er spesielt Center Stage-teknologien, et samvirke med macOS, som trenger en ekstra polering.

Siden iOS 16 også inneholder CarPlay vil dette være en del av den samme slippen, men det gjenstår å se om AppleTV, eller HomePod, eller Apple Watch slår følge samme dag. Videre er det slik at ikke all annonsert funksjonalitet for iOS 16 lanseres samtidig - for eksempel er delt iCloud-bibliotek noe som kommer først senere gjennom en oppdatering. Det samme gjelder støtten for smarthjem-teknologien Matter.

Men blant de store nyhetene vi kan glede oss til, slik som de nye passnøklene (eller at iOS 16 kan varsle deg om AirPods-forfalskninger), så er den mest synlige definitivt den nye lås-skjermen som møter deg når din iPhone er (ja, nettopp) låst. La gå, konkurrentene har hatt dette lenge, men som vanlig venter Apple ofte med å følge etter andre til de føler de har fått alt på plass og ett hundre prosent riktig.

Så la oss håpe at vi har kommet dit: For den nye lås-skjermen lar deg tilpasse og tilrettelegge etter hjertens lyst. Også utviklere vil kunne dra nytte av oppdateringer rett på lås-skjermen, slik som oppdateringer fra sports-hendelser. Skjermen får også en fiffig dimme-funksjon som tar lysstyrken ned når skjermen alltid skal kunne være på, samtidig som hud-toner fra fotografier av de nærmeste ikke bleknes. Her blir det god anledning til å gjøre din iPhone til nettopp din, også i utseendet.

Les mer om iOS 16 hos Apple her.