Foto: Apple
Foto: Apple

Hvordan har dagen din vært, kjære?

Med Apples nye app, Journal, kan du logge ned tanker og refleksjoner om dagen som har gått.

Publisert

Journal er Apples nye app der du kan logge ned tanker og refleksjoner om dagen som har gått: Skriv om det som har hendt, legg ved noen bilder og lydklipp, eller merk med steder. 

Mange hevder at "selvsnakk" samt det å reflektere i skriftlig form over selvopplevde hendelser har en terapeutisk verdi, og har en form for egenverdi som kan være berikende og givende i seg selv - eller inngå i en annen form for behandlingsopplegg.

Ikke ulikt det å sette ord på sine følelser kan man på denne måten også uttrykke takknemlighet og dermed oppleve økt personlig velvære.

Men for å hjelpe deg et stykke på vei har Apple implementert lokal maskinlæring til å komme med forslag til oppføringer. Og takket være et eget API kan appen knyttes opp liknende apper man allerede benytter seg av - kanskje eksempelvis Day One Journal.

Om du vil dele er selvfølgelig opp til deg selv, og Journal er bygget med grunnleggende personvern. Når din iPhone er låst med en sikkerhetskode, blir innholdet i appen kryptert. Man kan velge å ha et ekstra sikkerhetsnivå på appen i tillegg. Innholdet er kryptert fra end-til-annen for innholdet som lagres på iCloud.

Via Apple