Foto: 9to5Mac

Litt hes? La iPhone prate for deg

iOS 17 får nye funksjoner som strengt tatt er tiltenkt tilgjengelighet, men som også åpner uante muligheter.

Publisert

Når iOS 17 kommer til høsten så vil denne oppgraderingen av iPhone-operativsystemet inkludere en funksjon som lar deg syntetisere stemmen din.

Apple har tenkt at Personal Voice skal være en mulighet for de som er i ferd med å miste stemmen på permanent basis grunnet sykdom å kunne bevare denne for ettertiden. Dette være seg for å kunne kommunisere mens man selv er i live, men i prinsippet kan den sikkert leve videre også for ettertiden.

Prosessen med å generere sin syntetiske stemme ved hjelp av kunstig intelligens er relativt omfattende, og foregår direkte på en iPhone. Man blir bedt om å lese inn 150 setninger inn i telefonen, og i første omgang er disse ikke uventet på engelsk. Prosessen med å få genert stemme-signaturen er tidkrevende, og i de første testene har det faktisk tatt flere dager. 

Det er grunn til å tro at dette vil bedre seg på sikt, men straks prosessen har gått sin gang så kan man få telefonen til å lese opp ord og setninger som man skriver inn i telefonen.

Nettstedene AppleInsider og 9to5Mac har testet funksjonaliteten, og også dokumentert denne i videoene man kan se nedenfor, fra oppsett til i bruk. 

iOS 17 kan testes i beta-versjon allerede nå med en utviklerkonto, eller senere i løpet av sommeren med en åpen beta. Den endelige versjonen blir fritt tilgjengelig til høsten i forbindelse med lanseringen av nye iPhone-modeller.

Via Apple