MACWORLD

Generert med kunstig intelligens: DALL-E

Apple får styreverv i OpenAI

Det store KI-samarbeidet bringer Apple på nivå med Microsoft hos OpenAI

Publisert

Apple annonserte nylig sine planer for KI-integrasjon i det kommende operativsystemet for iPhone og iPad med iOS 18.

iOS 18 vil først og fremst være nye KI-funksjoner som Apple har utarbeidet selv, inkludert en helt ny versjon av Siri. 

Apple kaller sitt nye tilbud for "Apple Intelligence" (AI), og vil ha store fordeler ved at verden-kunnskap (eksterne data) kan kombineres med kontekst-data som kun Apple kan tilby via lokale data. Løsningen forutsetter aktivt samtykke fra sluttbruker. 

I tillegg ble det kunngjort et samarbeid også med eksterne leverandører av KI-modeller, slik som OpenAI med ChatGPT - og på sikt også Googles Gemini samt andre.

OpenAI-samarbeidet vil bli tilgjengelig for sluttbrukere gjennom en integrasjon i os´et, og vil kunne være både gratis- og betalingsløsninger. ChatGPP er for øvrig tilgjengelig som app for Mac og iOS allerede idag.

Det ble videre kjent at Apple faktisk ikke betaler OpenAI noe som helst for dette, og heller ikke motsatt. Sistnevnte får tross alt en veldig god eksponering i dette.  

OpenAI har også inngått et omfattende samarbeid med Microsoft, som gjennom denne avtalen har fått en observatør-rolle i OpenAI-styret. Apple får nå en tilsvarende posisjon, og vervet skal ivaretas av Apple Fellow Phil Schiller, selskapets mangeårige PR-topp. 

Schiller har fremdeles en aktiv rolle i selskapet, og rapporterer direkte til Apple-sjef Tim Cook.

Via Bloomberg