VW: Smartere Siri med iOS 12 - også for bilen (Foto: VW).

Fjernstyr bilen med Siri

VW åpner nå for å bruke Siri-snarveier i iOS 12 for å kommunisere med bilen.

Publisert Sist oppdatert

VW-eiere kan nå bruke iPhone og iPad til å koble seg til bilen. 

Det er en rekke kommandoer som kan kalles opp gjennom automatiserings-funksjonaliteten som ligger tilgjengelig i iOS 12 gjennom såkalte Siri Shortcuts.

Siri Shortcuts i iOS 12 med VW

Den rette kombinasjonen av en nyere VW-modell og en iPhone eller iPad med iOS 12 kan benyttes til å kontrollere hvorvidt bilen er låst, hvilken gjenværende rekkevidde du kan regne med på basis av drivstoffnivået på tanken - eller tilsvarende batteristatus for elektriske kjøretøy.

Du kan også la bilen gi et lydsignal dersom du skulle slite med å finne den på langtidsparkeringen på flyplassen eller kjøpesenteret.

Også en rekke mindre kommandoer kan tilrettelegges personlig, slik som iverksetting av lading, aktivering av defrost-funksjonen, eller sette temperaturen på klimaanlegget. 

Siri Shortcuts er en kombinasjon av en en rekke mindre kommandoer som kan integreres av utviklere i en iOS-app, og det hele kan minne om skripting.  Det fine er at det brukerrettede grensesnittet kan tilpasses ved at man kan legge til sine egne talevendinger for å aktivere de forhåndsdefinerte kommandoene.

Du kan for eksempel lære Siri opp til å tute med hornet ved å si "Hei Siri, hvor er bilen?"- eller det du ellers måtte ønske av egne ord. 

En forutsetning er appen Car-net, som er tilgjengelig på AppStore. Nyheten ble annonsert mandag - tilgjengelighet i Norge er uvisst i skrivende stund.

Via Apple Insider