APPLE-INNHOLD: Musikk, filmer og ebøker er Eddy Cues ansvar hos Apple. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 3: Altmuligmannen Eddy Cue

Bruker du Apple-dingser til det som har å gjøre med musikk, filmer eller ebøker, kan det godt tenkes at det fremfor alt er Eddy Cue som tar hånd om dine interesser hos Apple.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Eddy Cue er sjef for Apples internett-programvare og -tjenester, en stilling han ble utnevnt til i 2011 etter over 20 års tjeneste hos Apple. Cue er ansvarlig for innholdet i mange av Apples viktigste online-butikker, som iTunes Store, iBookstore og App Store.

Cue ble uteksaminert fra det gamle og ærverdige Duke University i Nord-Carolina i 1986 og begynte å jobbe hos Apple tre år senere. Men selv gjennom en hektisk karriere hos Apple har han tatt seg tid til aktivt å støtte det berømte basketball-teamet ved universitetet. Det sies at det nettopp er Cues evne til å administrere og koordinere mange aktiviteter på én gang som har gjort ham til et dyktig medlem av Apples lederteam.

Blant tjenestene han er hatt en sentral rolle i, er den opprinnelige Apple Online Stor i 1998 og opprettelsen av iTunes Store i 2003. Han var også involvert i etableringen av App Store i 2008 og omleggingen fra MobileMe til iCloud i 2011.

Eddy Cue har mye av ansvaret for at Apple kan forsyne brukere av iPad, iPod og iPhone med et stort arsenal av filmer, musikk og ebøker, noe som har bidratt til å gjøre Apple til en av verdens mest verdifulle bedrifter.

(Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelserien er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.)

Del 1: Motedronningen Angela Ahrendts

Del 2: Organisatoren Tim Cook