OPPDATERING: Rydd bredbåndet, det er mye som skal lastes ned. (Foto: Apple)

Massiv runde med oppdateringer fra Apple

Apple oppdaterer over hele linjen: OS X, IOS, watchos og også Itunes. Spoiler alert: 150 nye emoji.

Publisert Sist oppdatert

Gjør klar for en liten høsttakkefest: Apple oppdaterer programvaren for (nesten) alle produkter.

Det gamle må gi plass for det nye, og i dette tilfellet er det OS X 10.11.1 som overtar i tillegg til IOS 9.1. Begge oppdateringene er gratis. Også Itunes 12.3.0 må bane vei for 12.3.1 med lovnad om stabilitets-forbedringer og økt ytelse.

OS X

El Capitan-oppdateringene for Mac tilsier økt stabilitet blant annet for Microsoft Office 2016 i tillegg til en rekke andre feilrettinger. Mest interessant er kanskje tilførselen av over 150 nye emoji med  full støtte for Unicode 7.0 og 8.0.

Nedlastingen vil for de fleste være på godt over 1 GB, så sett av ledig kapasitet i inngående linje. Eller ta natten til hjelp.

Utrullingen vil uansett foregå trinnvis - og finnes som vanlig App Store-appen i Eple-menyen. Sistnevnte gjelder for den noe mer anonyme Itunes-oppdateringen.

IOS 

v9.1 er den første større oppdateringen av IOS 9 siden september. Fine funksjoner er blant annet en forbedring av Live Photo-funksjonen som gjør at løfting og senking av telefonen ikke blir en del av de animerte stillbildene som man kan ta med Iphone 6s og 6s Plus. 

Også Multitasking-brukergrensesnittet er forbedret, i tillegg til retting av en feil som mange opplevde, der enkelte apper ikke ville bli installert eller oppdatert fra App Store.

I tillegg til diverse feilrettinger er også de 150 nye emojis den mest markante nyheten i IOS 9.1. 

Oppdateringen av operativsystemet for mobile enheter finner du under Innstillinger… og Generelt… og Oppdatering...

Watchos

Helt avslutningsvis nevner vi at også Apple Watch har fått ny programvare med Watchos 2.0.1. Hovedattraksjonen også her er nye emoji, alles favoritt-kommunikasjonsmiddel. Og så de obligatoriske feil-fiksene også.

Emoji

Er smilefjes alt du bryr deg om? Her er en oversikt over alle nyheter - inkludert langfingeren og værikoner.