VPN: Gratis virtuelt privat nettverk for IOS fra Opera (Foto: Opera)

Opera med gratis-VPN for IOS

Første store tekno-selskap til å lansere en gratis VPN-løsning for mobile enheter.

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden lanserte Opera en utgave av skrivebords-nettleseren sin med innebygget VPN. Og nå lanseres en gratis-app med tilsvarende VPN-funksjonalitet for IOS.

Hull i brannmuren

En oppkobling mot internett gjennom et virtuelt, privat nettverk eller en proxyserver gir deg et ekstra lag med sikkerhet ved at du ikke lengre kan identifiseres som en unik aktør.

Dermed kan du få forbedret vern av privatliv ved å unngå å bli sporet av reklame-trackere, men også få tilgang til media og nettinnhold som ellers ikke er tilgjengelig i vår region.

Det samme gjelder forsåvidt dersom din trådløse nettforbindelse er via et åpent nettverk eller et jobbnett eller akademisk nett med restriksjoner, for eksempel mot bruk av strømmetjenester eller sosiale medier. 

Gratis

Når norske Opera nå lanserer Opera VPN for iOS, er det den første fullverdige VPN-appen fra Opera som både er gratis og også uten begrensninger. Sett bort fra at antall VPN-servere i starten er begrenset til fem ulike land, men dette skal endre seg over tid. Disse landene er forøvrig USA, Canada, Tyskland, Singapore og Nederland.

Du finner appen gratis på App Store her. Du kan lese mer om Opera VPN for iOS her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Opera