MACWORLD:

Foto: Apple

Ny iPad Pro med M4-chip og nanodisplay med 2 x OLED

Fancy ny Pro-penn selges separat, og det samme gjør et forbedret Magic Keyboard. Sjekk kredittkortgrensen.

Publisert Sist oppdatert

Det var som alle trodde: Appel lanserte nye iPad-modeller idag, inkludert en flunkende ny iPad Pro.

Du kan få den som 11-tommer eller som 13-tommer. Og den er bare halve centimeteren tykk, og dermed kvalifiserer den til å være Apples tynneste produkt. 

Men tynn forhindrer den ikke i å være rask: Apple overrasket faktisk ved å inkorporere ikke M3-brikken, som man kanskje ville tro, men en flunkende ny M4-brikke. Dobbelt så rask som forgjengeren er det du skal huske om dette. Og nå med støtte for akselerert raytracing.

Også skjermen er interessant: Ikke bare kommer den som en dobbel OLED-løsning, men den kan også fås med nano-tekstur slik som det store Pro Display XDR. Dersom du trenger den største fargetroverdigheten. 

Skjermen kommer altså i en elleve- og tretten-tommers modell.

Det forovervendte kameraet er nå på 12MP, og er plassert i midten slik at FaceTime-samtalene viser at du ser inn i kameraet og ikke til siden slik som før. 

Det er et mer høyoppløselig kamera på blokken bak, sammen med en LiDAR-scanner og en TrueTone-blits. Som forventet kan du skyte ProRes-video med denne herligheten.

Fire høyttalere har Apple funnet plass til i kabinettet, samt selvfølgelig den magnetiske kontakten for å holde en Apple Pencil Pro på plass, samt et Magic Keyboard. Begge har nå haptisk feedback.

Det nye med denne pennen er at den har et innebygget gyroskop, slik at du kan rotere pennen for å styre et interface på skjermen, i tillegg til en trykksensor som lar deg klemme på pennen for å aktivere kontekst-valg.

Tastaturet er også forbedret. Det grunnleggende prinsippet er som før: Nettbrettet holdes magnetisk, "svevende" oppe. Det nye er en ny rad med funksjonstaster for styring av lysstyrke eller volum, i tillegg til en håndstøtte i aluminium samt et trackpad med glassoverflate. I sum skal dette i stor grad kjennes som en MacBook i materialer og opplevelse.

 Nye iPad Pro er tilgjengelig fra 15.5. men kan bestilles allerede nå. Prisen er fra 14.490 kroner for 11-tommeren, og 18.990 for 13-tommeren. Men ikke stopp der: Du kan makse lagringsplass med 2TB, legge til nanotekstur-glass og 5G - da kommer du opp i 32.690 kroner for 11-tommeren. Samme øvelse med 13-tommeren lander på 37.190 kroner. Og så var det penn og tastatur, da...

Les mere og bestill hos Apple her.