USB 3: Raskere, også for Iphone. (Foto: Apple)

USB3  SD-kortleser til IOS-enheter

Apple har oppgradert sin SD-kortleser for IOS-enheter til USB 3-hastighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken overrasket Apple alle med å lansere et Iphone-deksel med innebygget batteri som ser ut som om det er resultatet av at uvedkommende har klart å snike seg inn i designavdelingen.

Apple lanserte også en oppdatering av SD-kortleseren med Lightning-kontakt.

SD-kortleser

SD-kortleseren med Lightning-kontakt ble opprinnelig designet for å  importere kamerabilder og video fra et SD-kort til en Ipad. Overføring skjedde med USB 2.0-hastighet, men mange slet med stabiliteten på filoperasjonene. 

Produktet var kun tiltenkt Ipad-nettbrettene fra Ipad 4. generasjon med Retina-skjerm og nyere samt Ipad mini, alle generasjoner. Leseren støttet standard bildeformater, inkludert JPEG og RAW, og videoformater inkludert H.264 og MPEG-4.

Oppdatert for USB 3

Bruksområdet for 2015-oppdateringen, som ser helt maken ut, er identisk. Men nå skal alt gå så mye raskere takket være USB 3-hastighet. Merk at dette kun gjelder Ipad Pro.

Det er dessuten viktig å merke seg er at nå er også nyere Iphone-modeller  støttet, fra Iphone 5 og senere. Så i prinsippet snakker vi om alle mobile enheter med Lightning-kontakt. Men overføringen skjer altså med USB 2-hastighet på alle IOS-enheter unntatt Ipad Pro.

Lightning-til-SD-kortleseren støtter (igjen) standard bildeformater, inkludert JPEG og RAW, samt SD- og HD-videoformater, inkludert H.264 og MPEG-4. 

USB 3 for Ipad Pro

Nylig ble det avdekket at Apple i all hemmelighet har lagt til en USB 3-kompatibel Lightning-kontakt til Ipad Pro, og som nå altså realiseres. Perfekt for fotografer og kameramenn. Via Ars Technica

Den nye kortleseren er å få kjøpt direkte fra Apple for 299 kroner her