MAC: macOS og iOS skal ikke smelte sammen, sier Apple (Foto: Apple (antakelig))

iTunes splittes opp

macOS 10.15 vil føre iPad-apper fra iOS til macOS - inkludert individuelle apper for iTunes-funksjonalitet. 

Publisert Sist oppdatert

Ingen røyk uten ild.

Nå har to unlike kilder bekreftet tegn på at iTunes-funksjonalitet splittes opp i enkeltkomponenter.

macOS 10.15

Om en drøy måned er det igjen tid for Apples årlige konferanse for utviklere: WWDC 2019. Og selv om man med god grunn kan ha forhåpninger til lansering av ny maskinvare så er det programvare som er i hovedsetet.

Det vil bli presentert neste sesongs utgave av operativsystemet for alle Apples OS-baserte enheter: Mac, mobile enheter, Apple TV, Apple Watch, og eventuelle andre sub-sett (som HomePod, for eksempel). 

Allerede i fjor, da macOS 10.14 Mojave ble presentert, kom nyheten om muligheten for utviklere å porte iOS-apper smertefritt over til macOS. Enkelte appen som inngår i macOS Mojave er bygd på denne måten. Og flere vil det bli.

Under et event i mars sa Apple selv at TV-appen slik vi kjenner den fra tvOS og iOS vil komme til Mac - dette som en del av en utrulling av den nye strømme- og innholdstjenesten som Apple er i ferd med å rulle ut. 

Men så har også utviklere som har snoket i kildekode funnet tegn på at også andre iTunes-funksjoner som Podcast og Musikk vil stå for seg selv. Og selv Books-appen skal få seg en overhaling. 

iTunes vil nok ikke forsvinne med det første, men kanskje med det andre. De som fremdeles tar backup med ledning eller overfører filer på denne måten vil trenge dette, men på sikt vil det være slutt på dette også. Og da er det på tide å få iTunes bli å bli mer regjerlig på macOS.  

Via 9to5Mac