PRO: Bakbelyste taster for deg som liker fysisk kontroll (Foto: Logitech)
PRO: Bakbelyste taster for deg som liker fysisk kontroll (Foto: Logitech)

Bakbelyst tastatur for iPad Pro 9,7"

Logitech har den perfekte kompanjongen til Apples proff-brett, og gjør kombinasjonen tilnærmet lik en superlett notebook.

Publisert Sist oppdatert

Logitech har lansert en kombinasjon av iPad-etui med innebygget tastatur som følgesvenn for Apples iPad Pro 9,7”. Det ser ut til å være en perfekt kombinasjon.

Apples proff-nettbrett iPad Pro kommer i to ulike modeller: En 13-tommer og en 10-tommer. Mens førstnevnte har en imponerende skjerm, til en iPad å være, så vil nok mange synes den er i meste laget med tanke på bærbarhet. Lillebroren, lansert i mars, treffer nok bedre med sine 10 tommer.

Og for dem som ønsker seg et fysisk tastatur for å bruke brettet til mer profesjonelle formål har Apple også et svar - i form at et tastatur som også virker som et slags lokk.

Men det er nesten som om Apple bare beviser at et eksternt tastatur for proff-modellene er konseptuelt mulig, for det er ikke mekaniske taster i vanlig forstand, og disse er heller ikke bakbelyste (en stor ulempe).

Men de har fordelen av å trekke strøm fra selve nettbrettet gjennom en spesiell kontakt (Smart Connector) på siden av iPad-en slik at man slipper egne ladeledninger og ikke minst plunderet med Bluetooth-forbindelse.

Opplysning

Men Logitechs Create er et langt mer sofistikert tastatur, som dessuten også inkluderer en rad med funksjonstaster - noe Apples tastatur mangler. Create bruker samme Smart Connector-forbindelse, men vil nok trekke noe mer strøm fra brettet når bakbelysningen er aktiv. Etter åtte sekunders inaktivitet slukker disse, riktignok, for å spare strøm.

En annen fiffig løsning er en liten holder for Apple Pencil i bretten i ryggen. Create er, til forskjell fra Apples tastatur, et helomsluttende etui. Dette bidrar noe til økt vekt, men man må jo like at smart-pennen kan parkeres samtidig. Tap av denne - for dem som bruker den - vil bli kostbart.

På vandring

Create har også fysiske taster, med klassisk sakse-mekanisme. Denne benyttes typisk i laptop-tastaturer, og har en del såkalt vandring. Med andre ord beveger tastene seg lengre. Dette til forskjell fra spesial-tastene i Apples nye MacBook, som har en egen sommerfugl-konstruksjon med lite vandring og som krever noe tilvenning. 

I oppsatt posisjon er det kun én vinkel for selve brettet. Ikke samme fleksibilitet som på en notebook, med andre ord.

Logitech Create kommer i to farger: Sort og blå. Tastaturet finnes med en rekke internasjonale layout, inkludert nordisk. Vekten er 426 gram. Prisen fra Logitech direkte er 1499 kroner (litt mindre enn prisen for Apples Smart Keyboard). 

Les mer om Logitech Create her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.