PRO: Ny penn til ny iPad Pro? (Foto: Wei Feng)
PRO: Ny penn til ny iPad Pro? (Foto: Wei Feng)

Ny iPad Pro med ny penn?

RYKTER: Vil mars gi oss både vårlig vær og en ny vår for iPad Pro? Og følger det med en ny penn som kanskje også virker på en MacBook?

Publisert Sist oppdatert

Ikke det at det nærmer seg utløpsdato for dagens iPad Pro-modeller, men det er på tide med noen nyheter på den fronten. Blir det et iPad-event i mars?

Om sommeren er det tid for Apples WWDC-utviklerkonferanse, og på vinteren starter julesalget. Den store suksessen AirPods rakk så vidt å komme på markedet før 24. desember. Apple Watch, Apple TV og Mac-maskiner følger ofte en mer vilkårlig plan, ettersom disse ikke alltid lanseres med brask og bram fra scenen.

Høsten er tradisjonelt iPhone-tid, og våren er en fin tid for Apple å komme på kartet med en produktlansering. Som iPad, et produkt som Apple-sjef Tim Cook fremdeles har stor tro på som et vekstmarked, og som på sikt vil kunne overta for Mac-salget.

Litt større

Da er det viktig å holde lanseringstakten oppe. iPad har hatt en dalende salgskurve siden det enorme oppsvinget etter den opprinnelige lanseringen, og noe av dette skyldes nok produktets lange levetid. Og bra er det. 

Så skal man få fart på sakene, må det innovasjon til. Hva med, for eksempel, en iPad Pro med 10,5-tommers skjerm diagonalt? Og med det antar vi at den vil erstatte dagens 9,7 tommers utgave. 

Penn to

Eller hva med en oppdatert Apple Pencil 2, som muligens kunne tenkes å virke også på en MacBook? Rykter fra Kina vil ha oss til å tro at dette er en realistisk tanke, og det spekuleres i magneter integrert i pennen og som kan holde denne mot siden av en iPad. 

Man har også lagt merke til at nyeste MacBook Pro har vesentlig større TrackPad, og at Apple har et patent for bruk av penn mot nettopp en slik styreflate. Om dette manifesterer seg i et faktisk produkt som kommer på markedet, gjenstår å se - og ikke minst anvendelsesområdet.

Langt mer interessant ville det selvfølgelig være om denne ville virke på skjermen, som for eksempel en iMac - som et svar på Microsofts Surface Studio.

Via Macworld.com og Wei Feng