MEKANISK: Razer stiller nå opp med mekanisk tastatur for 12,9-tommers iPad Pro. (Foto: Razer)

Spennende mekanisk tastatur for iPad Pro

Brukere av 12,9-tommers-modellen av iPad Pro som ønsker seg mekanisk tastatur til nettbrettet, får nå ønsket innfridd.

Publisert Sist oppdatert

Løsningen kommer kanskje fra uventet hold. Det er Razer, en ledende produsent av mekaniske tastaturer og annet tilbehør til spill-PC-er, som nå lanserer verdens første lavprofil-mekaniske tastatur til den store iPad Pro-modellen.

Tastaturet har til og med bakbelyste taster og vil vel være med på å gjøre den store iPad Pro-modellen til et enda sterkere alternativ til bærbare PC-er, i hvert fall for ihuga iPad-tilhengere.

Spekulasjonene går nå om Razer også vil komme med en tilsvarende løsning for 9,7-tommers-modellen av iPad Pro.

Bluetooth, ikke Smart Connector

De eksterne tastaturene til iPad Pro vi har prøvd til nå, har vært tilkoblet via Apples nye magnetisk/elektriske tilkobling, kalt Smart Connector.

En av fordelene har vært at man slipper å fikle med Bluetooth-oppsettet, noe som har gjort det raskere og enklere å koble til tastaturene, i tillegg til at man slipper å ha eget batteri i tastaturdelen.

Razer har derimot valgt å holde seg til den tradisjonelle Bluetooth-oppkoblingen. 9TO5mac.com skriver at begrunnelsen trolig er hensynet til den litt strømkrevende bakbelysningen av tastaturet. Tanken er vel at når man bruker bakbelysning på et tastatur som får strøm fra iPad-en via Smart Connector-løsningen til Apple, vil iPad-en gå to for strøm litt for fort.

Ifølge Razer skal batteriløsningen i iPad-tastaturet greie 10 timers drift når bakbelysningen er skrudd på for fullt, og omtrent 600 timer når man ikke benytter bakbelysning i det hele tatt.

Bakbelysningen kan for øvrig justeres i hele 20 forskjellige nivåer.

Mekaniske taster

Razer er altså kjent for sine tastaturer med mekaniske taster. Her har de hatt en ekstra stor utfordring i å utvikle et mekanisk tastatur som samtidig er så tynt og lett at iPad Pro-brukere finner det akseptabelt å dra det med seg.

FLEKSIBELT: Med det medfølgende metalstativet kan man stille iPad Pro-en i hvilken betraktningsvinkel man ønsker. (Ill.: Razer)

Nettopp tykkelse og vekt har vært noe av ankepunktet mot Logitechs Create-tastaturløsning for 12,9-tommers iPad Pro. Et herlig tastatur, men det bidrar til å fordoble vekten til nettbrettet til nesten halvannen kilo.

Dessverre har vi ikke funnet noen informasjon om størrelse og vekt i de tekniske spesifikasjonene for Razers nye iPad Pro-tastatur, så det gjenstår å se hvor attraktivt tastaturet vil være for dem som er opptatt av nettopp størrelse og vekt på slik tilbehør.

Den eneste vekt-informasjonen Razer oppgir, er hvor tungt tastetrykk de mekaniske tastene krever: 70 gram.

BÆRBAR PC: Med det nye Razer-tastaturet blir iPad Pro kanskje enda mer attraktiv som alternativ til bærbar PC, i hvert fall for iPad Pro-tilhengere. (Foto: Razer)

Razer hevder selv at dette er verdens første lavprofil-mekaniske taster som gir samme bruksopplevelse som et fullverdig mekanisk tastatur. Det er Razers erfaringer i å utvikle svært raske og følsomme taster for spill-PC-er som kommer til nytte her, er budskapet fra Razer.

Metallstativ

Tastaturet ledsages av en metallstøtte som både bidrar til å beskytte nettbrettet og gi økt stødighet.

BESKYTTELSE: Med tastaturet og metallstativet blir iPad Pro-en ganske godt beskyttet, ifølge Razer. (Foto: Razer)

Det er avtakbart og ikke bundet til en bestemt betraktningsvinkel, så man kan velge den helningsgraden på nettbrettet som man ønsker.

Litt dyrt

Razer-tastaturet til den store iPad Pro koster cirka 190 euro (vel 1.700 kroner) inklusive mva. bestilt direkte fra Razer. Med frakt til Norge kommer totalen på cirka 250 euro (vel 2.300 kroner), ifølge Razers nettbutikk.

Til sammenligning koster Apples eget Smart Keyboard for 12,9-tommers iPad Pro 1.790 kroner, mens Logitechs Create-bakbelyste tastatur koster 1.590 kroner.

VEKTEN: Det vi fortsatt lurer på, er hvor mye kombinasjonen av tastaturet, stativet og selve iPad-en vil være. Det sier ikke Razer noe om. (Foto: Razer)

Razer-tastaturet har med andre ord forholdsvis høy pris. Om det er verdt prisen, håper vi å finne ut i en kommende test av tastaturet.

I skrivende stund har vi for øvrig et spørsmål inne hos Razer som vi ikke har fått svar på ennå om tastaturet fås med norske eller nordiske taster.

Du kan lese mer om Razers mekaniske tastatur for 12,9-tommers iPad Pro her