PRO: Proffere tilkobling, mindre lydutgang. (Foto: Hyper)
PRO: Proffere tilkobling, mindre lydutgang. (Foto: Hyper)

USB-C for iPad Pro

Apple gir og Apple tar. Nye iPad Pro får USB-C, men mister audio-jack. Men denne adapteren retter opp igjen slagsiden, og plusser på kortleser, 4K HDMI og USB-A. 

Publisert Sist oppdatert

Apple har nettopp lansert en oppdatert iPad Pro.

Maskinen er et beist, med en ytelse som parkerer store deler av parken av bærbare datamaskiner. Men for å ta steget helt ut trenger man tilgang til eksterne enheter.

iPad Pro 2018

Apple overrasket alle med å fjerne Lightning-kontakten fra nye iPad Pro. Dette er Apples egen proprietære plugg, men samtidig var Apple også den som utviklet USB-C sammen med Intel. Så det skulle bare mangle, for økosystemet på sistnevnte er tross alt i vekst.

Apple har selv samtidig lansert en del USB-C tilbehør: En adapter for å få tilbake 3,5mm audiojack (kan brukes på alle datamaskiner, pris 99 kroner), en SD-kortleseradapter (pris 429 kroner), og også en ladedock for Apple Watch i rustfritt stål (pris 329 kroner).

HyperDrive

Derimot har selskapet Hyper lansert en flere-i-én-løsning som inkorporerer både USB-C-viderekobling for lading, tradisjonell USB-A for tilkobling av eksterne enheter, en SD- og Micro SD-kortleser, en audiojack og faktisk også en HDMI-kontakt som kan drive en ekstern 4K-skjerm.

HyperDrive-adapteren kobles til siden der USB-C kontakten sitter, og kommer i to farger som matcher iPad-fargene stellargrå og sølv. Og den passer til begge størrelsene – både 13-tommeren og 11-tommeren.

HyperDrive forventes å være klar på markedet i løpet av desember dette året. Ordinær pris er rundt 100 dollar – omlag 835 kroner – pluss frakt og avgifter.

Du kan lese mer om HyperDrive her

Via Hyper