BB8: These are the droids you are looking for (Foto: Sphero)
BB8: These are the droids you are looking for (Foto: Sphero)

Lær programmering med BB-8

Nå kan nye Sphero-enheter fjernstyres, inkludert en ny BB-9E-droid samt R2-D2. Snart er det jul, dere...

Publisert Sist oppdatert

Apples programmeringsspråk Swift ble nylig oppdatert til versjon 4. Swift Playgrounds for iPad er en perfekt introduksjon til programmering for alle aldre. 

Samtidig fikk iPad-appen Swift Playgrounds, oppstarts-sandkassen for å lære seg det objekt-orienterte språket, en tilsvarende harmonisering. I tillegg er nye motoriserte roboter fra Sphero lagt til repertoaret for eksterne enheter som kan fjernstyres fra appen. 

Swift 4

Apples utviklingsspråk Swift gjennomgår fremdeles omfattende revisjoner, og nylig ble versjon fire lansert. Det er fremdeles et ungt språk, med andre ord, men har raskt fått en stor følgerskare.

Språket benyttes både for å utvikle apper for macOS og iOS på en Mac, eller for serier av side-applikasjoner på Linux – sistnevnte mye via IBMs satsning på språket etter at Apple åpnet prosjektet opp som med åpen kildekode (open source).

Spesielt for iOS- og macOS-utviklere var dette en kjærkommen nyvinning siden det kompilerte språket er skrevet fra bunnen av for å være enkelt å lære, noe som igjen gjorde at mange kunne legge det noe kronglete Objective-C bak seg.

Sphero

Apples gratis iPad-app Swift Playgrounds kan brukes for å lære seg helt grunnleggende konsepter innen programmering, der sesjonene i stor grad er lagt opp som interaktive spill. Og for å gjøre det ekstra morsomt kan man kontrollere eksterne enheter utviklet av Sphero.

Dette er blant annet flere droids fra Star Wars-universet, slik som BB-8 og R2-D2. Disse er til salgs blant annet fra Apple direkte. Prisen ligger på rundt 1.500-2.000 kroner, så helt billige er de ikke. Se på det som en investering i fremtiden.

Sjekk ut noen videoer nedenfor som viser Sphero-enhetene i bruk, og hvordan man kan adressere disse direkte fra Swift Playgrounds.