IPAD: Klasseromsbasert undervisning på iPad (Foto: Apple)
IPAD: Klasseromsbasert undervisning på iPad (Foto: Apple)

Lærer-assistent på iPad

Apples dedikerte app for klasseromsbasert undervisning er oppdatert og gjør det enda enklere å jobbe tett på elevene.

Publisert Sist oppdatert

Apple har oppdatert Classroom for iPad til versjon 2. Kontakten med elevene skal bli enklere og bedre, med mer fokus.

Finn fokus

Classroom for iPad v2 gjør jobben som lærerens assistent, og kan håndtere alt fra det å opprette digitalt assisterte undervisningstimer til å innrullere elevenes nettbrett, til å styre og vise skjerm eller formidle innhold gjennom ebøker og nettsider.

For eksempel kan man starte den samme appen som skal benyttes i undervisningen fra lærerens iPad, eller sende en bestemt nettside til eleven. Man kan speile elevens skjem via AirPlay til en Apple TV for en presentasjon på storskjerm. 

Og er det behov for å ta kontroll, kan lyden på de individuelle enhetene skrus av, eller også hele maskinen låses. Dermed blir fristelsen til å spore av tatt hånd om.

Elevene kan videre organiseres og styres som grupper, og læreren kan også sende og motta dokumenter via AirDrop trådløst mellom enhetene.

Mobile Device Management 

Læreren kan nå også selv opprette enkelttimer, men ikke minst også innrullere de enkelte elevene (individuelt eller som grupper) i opplegget slik at it-avdelingen kan fritas fra dette. Med andre ord vil det ikke lengre være behov for Mobile Device Management (MDM).

Appen, tiltenkt lærere og skolens it-avdeling, er gratis. Du finner appen på App Store her. Sjekk ut en demo-video nedenfor (via 9to5Mac).