i12: Allting kan gå i tu... (Foto: YouTube / Hic Tech)

iPhone 12, dekonstruert

De er heldige som allerede har fått tak i en iPhone 12. Hva skal man da si om de som tar de fra hverandre?

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserte nylig iPhone 12, og nå har de også begynt å komme i hendene på sluttbrukere.

Og noen tar en for laget ved å skru de fra hverandre. Her er noen funn.

iPhone 12 i deler

YouTuber Hic Tech har fått tak i en iPhone 12, og prompte demontert den. iFixit er kjent for slikt, og de gjør det spesielt med tanke på sine egne manualer og prosesser i forbindelse med reparasjon av telefonen.

Hic Tech-videoen er raskere på labben, men likevel interessant å se. Mye er annerledes sammenliknet med fjorårets modell, slik som det lille batteriet. Det skal kun være pålydende 2815mAh, noe som selvfølgelig har den store fordelen av at det er lett - og fysisk mindre. Varer det like lenge, likevel?

Mindre i dimensjon er også selve skjermen. Omtrentlig en hel millimeter har Apple klart å skave av glasset på Super Retina XDR-displayet, noe som høres lite ut men so relativt sett representerer en stor andel. Også Taptic Engine-motoren er mindre.

Det slankere skjerm-glasset kan ha kommet godt med da man integrerte NFC MagSafe-ladekveilen på baksiden, hvor man også finner en ring med magneter for posisjonering.

Kamera-blokken skal være omtrentlig like stor som iPhone 11, men hoved-lretskortet (det såkalte logic board) skal ha fått en ny, L-formet beskaffenhet.  Noen som sikkert bunner ut i gode grunner - Macworld.com antar det har med varme-dissipasjon å gjøre. 

Via Macworld.com