Enkeltperson i sak mot Apple

En dansk mann vant klagesak over Apple, men nå slepes han til retten av it-giganten.

Publisert Sist oppdatert

I juni 2011 var David Lysgaard fra Taastrup utenfor København en lykkelig eier av en splitter ny Iphone 4. Denne hadde han bestilt i Apples danske web-shop til 4.399 danske kroner.  

Tre år senere står han igjen med en telefon som ikke virker, og med en trussel om rettssak fra et av verdens største firmaer.

Striden handler om at Apple, som en erstatning for en defekt vare, leverte tilbake en telefon hvor noen komponenter som kamera og vibrasjon var gjenbrukt.  

– Apple byttet, uten min tillatelse, telefonen min til en som inneholdt komponenter som har vært brukt før. Det er litt som å kjøpe en ny bil med en brukt motor, sier Lysgaard til Computerworld Danmark.

I juli i år kom avgjørelsen fra den danske Forbrukerklagenemda som bestemte at kjøpet skulle annulleres. Og utover å betale sakens omkostninger på 8.300 kroner skal Apple betale kjøpsprisen pluss renter tilbake til Lysgaard.

Avgjørelsen som er sammensatt av representanter fra det danske Forbrukerrådet og Danske Erhverv var enstemmig, opplyser sjefskonsulent Uffe Foged Jespersen fra Forbrukerklagenemda.

Apple nekter å rette seg etter avgjørelsen. Selskapet har via sin advokat meddelt at de vil bringe saken opp for domstolen for å få veltet styrets beslutning.

Det betyr i praksis at Apple legger sak mot David Lysgaard for å slippe å tilbakebetale 4.399 kroner.

Computerworld Danmark har bedt Apples pr-byrå om en kommentar, men har ikke fått svar.