SIRI: Folkene bak Apples digitale assistent har også utviklet Viv. FOTO: Redaksjonen

Samsung kjøper Viv

Siris lillesøster har fått ny familie: Dag Kittlaus selger oppfølgeren til Apples kunstige intelligens.

Publisert Sist oppdatert

Google har nettopp lansert Google Home, en stemmestyrt høyttaler for huset som drives av kunstig intelligens. Et svar på Amazons Echo, idet Google ser for seg kunstig intelligens som den neste slagmarken.

Hei Siri

Også Apple vi ha et ord med på laget, men en tilsvarende allstedsnærværende løsning har latt vente på seg - muligens på grunn av linjen selskapet har trukket i sanden for personvern og hegningen om privatlivets fred.

Apple, på sin side, har den digitale assistenten Siri - som bor flere steder enn på iPhone. Siste versjon av Mac-operativsystemet macOS Sierra introduserte Siri til skrivebordet, og også Apple TV har styringsmuligheter som er stemmeaktiverte og som drives av Siri-teknologien i kulissene. 

Siri ble i sin tid kjøpt av Apple fra Dag Kittlaus, Adam Cheyer og Chris Brigham. Etter kort tid forsvant imidlertid gründerne ut igjen - for å starte opp et nytt prosjekt innen kunstig intelligens som i større grad var basert på en programmatisk backend. Dette arbeidet resulterte i Viv, som ble presentert for offentligheten tidligere i år.

Prisklasse: Høy

De mest kjente AI-systemene sålangt er dermed Siri, Cortana, Amazon Echo og OK Google. Samsung, på sin side, ønsker i større og større grad å fristille seg fra Googles grep om Android-operativsystemet og fjerner i størst mulig grad sporene av søkemotoren på sine mobiler. Ikke unaturlig at selskapet dermed også ønsker å etablere seg selv på AI-fronten, og så veldig mange aktuelle alternativer var det antakelig heller ikke på markedet.

Om Viv blir å finne som en talestyrt og ellers også talende assistent på linje med Siri på Samsungs mobiler, eller om det i større grad er snakk om å integrere en bakenforliggende teknologi i en rekke produkter og markeder, gjenstår å se. Salgssummen er ukjent.

Du kan lese mer om Viv her. Sjekk ut en video fra verdenspremieren til Viv-systemet nedenfor.

Via Elevate