REALFACE: Fra en Youtube-demonstrasjon av ansiktsgjenkjenningsteknologien til Realface.

Bytter fingeravtrykk med trynefaktor?

Apple har kjøpt opp et israelsk firma som jobber med ansiktsgjenkjenning. Dropper Apple fingeravtrykksknappen på Iphone 8?

Ryktene om at Apple vil satse sterkt på biometriske data i brukeridentifiseringen på den neste Iphone-modellen, er blitt forsterket etter meldingen om at Apple har kjøpt opp firmaet Realface.

Dette er et lite israelsk firma som har jobbet med teknologi for ansiktsgjenkjenning etter at det ble startet i 2014.

Bare 10 ansatte

Selskapet er altså ennå ungt og har bare rundt 10 ansatte, men Apples oppkjøp ryktes likevel å ha beløpt seg til flere millioner dollar, selv om hverken Apple eller Realface har bekreftet noe som helst rundt oppkjøpet foreløpig. Og vil kanskje heller aldri gjøre det, ifølge nettstedet 9TO5Mac.

Nettstedet Appleinsider hevder at Apple har betalt to millioner dollar for det israelske selskapet.

Fjes på Facebook

Til nå er Realface mest kjent for Iphone-appen Pickeez, som benytter seg av teknologi for ansiktsgjenkjenning for automatisk å velge det beste bildet av en bruker som har lagt ut bilder av seg selv på diverse sosiale medier.

Nettstedet til Realface er nede i skrivende stund.

Apple har lenge drevet noe av sitt utviklingsarbeid i Israel og opprettet et forsknings- og utviklingssenter i landet i 2011. Sjefen for Apples maskinvareteknologiske utvikling er israeleren Johny Srouji.

Siden 2011 har Apple kjøpt opp firmaer i Israel for flere hundre millioner dollar.