JUS: Patentert design. (Foto: Apple)
JUS: Patentert design. (Foto: Apple)

Apples vs. Samsung endelig over

Sju års kamp i rettsvesenet har kommet til veis ende, der man kanskje kan si at Apple trakk det lengste strået til slutt.

Publisert Sist oppdatert

Sju lange år i jusens irrganger er ved veis ende.

Etter å opprinnelig å ha blitt tildelt en erstatningsutmåling på én milliard dollar i sin favør gikk Apple nylig med på å avslutte de juridiske prosessene med Samsung.

Apple vs. Samsung

Apple saksøkte Samsung for sju år siden for brudd på varemerke-reglene hva angår design av deres iPhone-smarttelefon.

Først ble selskapet tilkjent en rekordstor erstatning på hele én milliard amerikanske dollar, hvorpå Samsung anket saken videre i rettsvesenet. Den havnet til og med i amerikansk høyesterett, der Samsung innkasserte en seier  når det gjelder prinsippet for beregningen av erstatningsutmålingen.

Men det endret ikke på det faktum at Samsung var blitt dømt for brudd på regelverket, og erstatningssummen ble siden nedjustert til 539 millioner amerikanske dollar. Samsung ble nødt til å betale over 399 millioner av disse etter en rettskjennelse.

An offer you cannot refuse

Men nå har partene endelig kommet til en enighet i lukkede kamre om å avslutte den pågående prosessen ved å inngå et forlik, der detaljene ikke er kjent.

Potensielt kan Samsung ha blitt nødt til å betale de resterende 140 millioner dollar, men summen kan også ha blitt en del av forhandlingsgrunnlaget for avtaler og leveranser selskapene i mellom, som tross alt fremdeles er forretningspartnere med Samsung som leverandør av en rekke komponenter til Apples iPhone.

Se en oppsummerings-video fra AppleInsider nedenfor.

Via Reuters