MØRKEROMMET: Darkroom byr på spennende redigeringsmuligheter for bilder på iPhone.

Avansert fotoredigering på iPhone

Kurvekontroll og egne filtere med Darkroom.

Publisert Sist oppdatert

Savner du mer avanserte redigerings-funksjoner for bilder på iPhone? 

Darkoom er en flunkende ny app som gir deg langt mer granulær kontroll over rå-dataene i dine fotografier. Ikke minst får du muligheten for å lagre egne oppsett, noe som minner mer om et fullpakke-redigeringsprogram for skrivebords-maskinen.

En funksjon vi kjenner fra Photoshop og dess like er kontroll over kurver. Dermed kan alle fargekanaler, lys, skygge og så videre kontrolleres individuelt med en bezier-kurve. Det tar litt tid å lære seg denne proff-funksjonen, men straks du får teken på det ,er det et utrolig kraftig verktøy.

Darkroom har en annen finesse også, nemlig muligheten for å lagre egne filter-presets. Det betyr at du kan gjenbruke redigerings-innstillinger senere. Det er ellers populær å dele slike filtre, og kanskje det til og med kan bli et lite marked for dette?

Du jobber direkte mot RAW-filene tatt med iPhone-kameraet (dersom du har åpnet for dette), men alle redigeringer skrives til en logg, slik at endringene er ikke-destruktive. Med andre ord kan du skru tilbake klokken og finne igjen originalen dersom resultatet ikke ble som ønsket.

BEZIER: Enkelt å redigere ved hjelp av Bezier-kurver.

Og du kan dele dine bilder, selvfølgelig, og om ønskelig også legge til hvite kanter rundt for estetisk effekt.

Darkroom for iOS kan brukes både mot iPhone og iPad, men er optimalisert for iPhone 5 og senere. Appen er gratis, men har in app-kjøp for funksjonalitet. Du finner nedlastingen på AppStore her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

For øvrig kan de lese mer om Darkroom her