FULL HD: På iPhone 6 Plus får man nå se Netflix-filmer i full HD. (Foto: Toralv Østvang)

Netflix tilpasset iPhone 6 og iOS 8

Netflix-filmer i full HD på iPhone 6 Plus.

Netflix har oppdatert Netflix-appen for iPhone og kan dermed endelig tilby full tilpasning til skjermstørrelsene på iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Oppdateringen innebærer at iPhone 6 Plus-brukere nå få se filmer i fullt HD-format med 1080p-oppløsning.

iPhone 6 Plus har som kjent en 5,5-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 piksler og pikseltetthet på 401 piksler per tomme.

iPhone 6 har mindre skjerm, en 4,7-tommers skjerm med oppløsning på 1334 x 750 bildepunkter og pikseltetthet på 326 ppt. Her vil Netflix-filmene vises i 720p-oppløsning.

Netflix begeistret

- Da Apple kunngjorde iPhone 6 og iPhone 6 Plus i september, ble vi begeistret over muligheten til å utvide Netflix-appen til forskjellige skjermstørrelser, skriver sjefen for iOS-plattformen hos Netflix, Chris Fry, og brukergrensesnitt-ansvarlig hos Netflix, Tom Richards, på den offisielle bloggen til Netflix.

- Vi begynte arbeidet umiddelbart med å optimalisere brukergrensesnittet for større skjermer med høyere oppløsning, og vi er glad for å kunne opplyse at disse endringene er med i app-oppdateringen som vi nå har lagt ut, skriver Netflix-folkene.

Ifølge Netflix vil man se flere filmtitler på oversiktsskjermen og større bilder. I tillegg skal appen ha fått bedre ytelse generelt.

Macworld.no har prøvd den nye Netflix-versjonen på en iPhone 6 Plus. Førsteinntrykket er at dette er en ypperlig kombinasjon for å se film og tv-serier på farten.

Netflix 7.0 for iOS kan lastes ned fra App Store. Versjonen krever iOS 7.0 eller nyere og har full støtte for iOS 8.

Foruten de andre forandringene er versjonen forbedret for Chromecast, ifølge Netflix.