30 W: Matte partier sikrer sklisikkerhet, men også støvfang. (Foto: Nomad)

Lekker ladehub

Fra tre til fem USB-tilkoblinger, og valgfri kontaktfri lading for iPhone 8 / X.

Publisert Sist oppdatert

Nomads ladehub er både lekker og funksjonell. Her kan du samle opptil fem ulike enheter til lading – seks om du regner med kontaktfri Qi-lading.

Alle de mobile dingsene trenger lading fra tid til annen. Det kan fort bli mange ledninger som vikler seg sammen og danner rene fuglereder på skrivebordet, så Nomad har tatt konsekvensen av det og lansert en ladeport som samler rotet.

Skrivebords-zen

USB Hub og Wireless Charging Hub er egentlig det samme produktet. Fra tre til fem USB-tilkoblinger (type A og C) samles i en liten lomme på undersiden av enheten.

Hele hub-en har én strømtilkobling som så fordeles til de tilkoblede enhetene. Strømadapteren har en effekt på 30 W, så det blir den maksimale samlede effekten. Men de ulike portene har ulik begrensning, slik at det finnes en hurtiglader-port på 10 W, og så lavere effekt på de andre. 

Og så finnes det også en variant som bruker toppen av sylinderen til en kontaktfri ladeflate for Qi-lading, som for eksempel for iPhone 8 og iPhone X. 

Maks effekt

Sistnevnte har maksimal effekt på 7,5 W for Qi-hurtiglading, og 3n 3A-tilkobling for kablet hurtiglading for iPhone 8 eller iPhone x. De øvrige USB A-kontaktene er enten 2,1 A eller 1 A.

Den rene ladehub-en har en samlet effekt på 20/27 W, avhengig av antall porter. Utgaven med tre porter har én 2,1 A og to 1 A-tilkoblinger, mens 5-portsvarianten har tre av sistnevnte samt to 2,4 A-varianter.

Eplehuset fører merket i Norge, men har ikke disse produktene i sitt sortiment ennå. Nomad leverer uansett internasjonalt, men vær oppmerksom på amerikansk plugg-/strømsystem på nettadapteren. 

Du kan lese mer om de to variantene her og her hos Nomad. 9to5Mac har testen enheten - sjekk deres demovideo nedenfor.