Foto: Apple
Foto: Apple

Kjøp USB-C ladeetui for AirPods Pro adskilt

Ikke rimelig, men billigere enn å kjøpe helt nye AirPods Pro. 

Publisert

Apple har meldt overgang til USB-C.

Det tok sin tid - mange synes kanskje overraskende lang tid, med tanke på at Apple selv var med på å utvikle den symmetriske kontakten (som brukes på både USB-kabler men også Thunderbolt-kabler).

Men nå kommer altså MacBook Pro-maskiner kun med USB-C, nye iPhone 15 kommer med USB-C (den siste skanse), og selv AirPods Pro-ladeetuiet ble oppgradert til denne kontakten for ikke lenge siden. 

Men for sistnevnte så gjaldt det kun ved ny-kjøp. Det var ikke mulig å kjøpe etuiet separat for de som ønsket å bli kvitt Lightning-kontakten én gang for alle. 

Det skal sies at etuiet også støtter trådløs MagSafe/Qi-lading, så Lighting-kontakten har ikke vært nødvendig i lengre tid. Men én av de store fordelene med at USB-C nå også har blitt standarden for iPhone-smarttelefoner er at kontakten kan brukes begge veier: Du kan lade din iPhone 15 over USB-C, men du kan også lade for eksempel et AirPods Pro USB-C ladeetui direkte fra telefonen.

Prisen er 1190 kroner, og kunne raskt kommet i kategorien "kjekk julegave" - men blir dessverre ikke levert før i januar.

Du finner etuiet hos Apple her.