MACWORLD

Foto: Generert med kunstig intelligens DALL-E 3

Apple betaler for ChatGPT gjennom eksponering

WWDC24: macOS og iOS 18 vil få omfattende KI-funksjoner innebygget, slik som ChatGPT. 

Publisert

Apples årlige utviklerkonferanse er over for denne gangen. 

Den store takeaway fra WWDC24 er selvfølgelig Apples dype integrasjon av KI-tjenester i sine operativsystemer. Dette vil forhåpentligvis tette det opplevde etterslepet. 

Men med Apple Intelligence (AI) så er selskapet også utmerket rigget for å kunne tilby KI-tjenester som tilfører kundene merverdi gjennom ikke bare verden-kunnskap, men også personlig kontekst-kunnskap.

Hva menes med dette? Jo, at Apple Intelligence, med hjelp fra ChatGPT eller Gemini etterhvert, vil kunne se sammenhenger og vite kontekst-relevante ting om deg (dersom du samtykker) som gir mening. 

Si at kalenderen viser en forretningslunsj med en kunde på Theatercaféen, da kan du spørre om veien eller en drosje "dit". 

Apple utvikler KI-funksjoner selv, men drar også veksler på et samarbeid med OpenAI og deres ChatGPT 4.o LLM. Og prisen for dette er: 0 kroner. Apple får tilgang til den markedsledende KI-modellen gratis, og OpenAI får en unik eksponering mot et omfattende marked på potensielle kunder. For det kan se ut til at de mest avanserte funksjonene er noe OpenAI vil kunne tilby som en betalingstjeneste også gjennom Apples OS.

Via Bloomberg