MACBOOK: Bonusskjerm med berøringssensitiv OLED (Foto: Martin Hajek)
MACBOOK: Bonusskjerm med berøringssensitiv OLED (Foto: Martin Hajek)

Macbook-konsept med OLED-list

La ikke ryktene om fraværet av maskinvare-lanseringer under WWDC-åpningstalen stoppe deg i å begjære denne fremtidsdrømmen. Sjekk ut galleriet i artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld klokken 19 er det bare å benke seg foran appen de for av oss som ser frem til Apples åpningstale fra den årlige utviklerkonferansen - WWDC 2016. 

Hva som avdukes gjenstår å se, men husk at dette er en konferanse for programmerere og dermed er hovedfokus på programvare. Men det har ikke stoppet Apple i å benytte anledningen til å lansere maskinvare tidligere.

Problemet er bare at de har vært få til ingen lekkasjer fra produksjonsleddet - det eneste unntaket er det som kan være iPhone 7-skallet, og muligens også en ny MacBook med en interessant utsparing i tastaturet.

OLED

3D-designer Martin Hajek har tatt utgangspunkt i sistnevnte, og illustrert det som kan være en fremtidig MacBook med en integrert ekstra OLED-skjerm som både kan programmeres og er berøringssensitiv. 

Denne vil erstatte den øverste raden med taster som tradisjonelt har vært Fn-taster men som i nyere tid blir benyttet til dedikerte taster for å kontrollere lysstyrke, lydnivå, avspillingskontroller, samt andre OS X-spesifikke funksjoner som Launch Pad og Mission Control.

Touch me

Konseptet med et programmerbart OLED-tastatur er heller ikke nytt, for russiske Art Lebedev har pønsket på dette i lang tid med Optimus-serien.

Tanken er å kombinere en Iphones berøringsskjerm med en OS X-basert notebook slik at hovedskjermen beholdes fri mens varslinger, kontroller og snarveier kan relokaliseres til en dedikert ekstraskjerm i forbindelse med tastaturet. Det er klart det frister - det avgjørende blir integrasjon mot OS’et samt pris. 

Via Martin Hajek