Lego Mindstorms Robotoppfinner

Er dette årets julegave?

Publisert

Vi snakker fort om kategorien «barn i alle aldre», men dette byggesettet som også kan programmeres ser helt sykt ut. Det har sin pris, også, så kanskje det er en fordel om flere kan gå sammen om det hele.

Fem ulike, motorstyrte roboter kan bygges med dette settet, og kombinerer fysiske LEGO-brikker med digital fjernstyring og mulighet for koding. Og vær sikker - denne gaven varer og varer, med over 1000 deler så forhåpentligvis gjennom hele romjulen og godt inn i nyåret. Hele pakken inkluderer en intelligent hub med 5 x 5 LED-skjerm, 6-aksers gyrosensor, høyttaler, motorer og sensorer.

Oppladbart batteri er inkludert. Selvfølgelig følger det med en app, for både Mac og iPhone / iPad, der du får digitalt byggeanvisning, fjernkontroll og kode-grensesnitt. Sistnevnte finnes både som dra-og-slipp (Scratch), men for de mer avanserte så er det også mulig å bruke Python-kode. Og inkludert er også mange kode-utfordringer, så det hele kan nesten kategoriseres som et undervisnings-hjelpemidddel.

Du kan lese mer hos LEGO her. Dessverre er det kun mulighet for restbestilling fra LEGO selv, men du vil kunne finne den andre steder på nett til en pris fra rundt tre tusen kroner. LEGO Mindstorms-appen finner du på AppStore for Mac og iOS her.