Foto: Apple

Apple med tiltak for like muligheter

I lys av George Floyd og BLM-bevegelsen har Apple satt av 100 millioner dollar til tilak for å utjevne raseforskjeller, og starter opp en undervisnings- og innovasjonshub ved Detroit. 

Publisert Sist oppdatert

Apple står opp for likestilling. 

Selskapet har satt av 100 millioner dollar gjennom tiltak de kaller for REJI: Racial Equity and Justice Initiative.

Tiltakene retter seg primært mot det som kalles HBCU - college og universiteter som ble opprettet for den afro-amerikanske befolkningen, typisk i det sørlige USA.

Støtten inkluderer 25 millioner dollar til et innovasjonssenter i Atlanta, det såkalte Propel Center. I tillegg opprettes det også en rekke stipend spesielt rettet mot utviklere. 

I samarbeid med Michigan State University opprettes Apple Developer Academy i Detroit, og selskapet har også donert til The King Center som retter seg mot arbeidet til Dr. Martin Luther King Jr. Og til slutt gis det også millioner til fond som retter seg mot fargede entreprenører og markeder som tradisjonelt er dårlig betjent.

Apple-CEO Tim Cook ble intervjuet i den forbindelse på CBS, og du kan se opptaket nedenfor. Amerikanske MacWorld har en lengre artikkel om saken her.

Via Apple