MAC: Ikke så godt gjemt at det gjør noe. (Foto: Apple)
MAC: Ikke så godt gjemt at det gjør noe. (Foto: Apple)

Slik anvender du Apple News på Mac

Dette lille trikset gjør at Apple News, som er skjult for oss i Norge, også kan benyttes her. Med noen begrensninger, riktignok.

Publisert Sist oppdatert

Nyhets-appen Apple News er nå også del av macOS, og kan til og med benyttes utenfor USA.

På iOS, det vil si iPhone og iPad, har det tidligere vært mulig å bruke denne plattformens versjon ved å bytte region. På Mac blir det litt annerledes.

Apple News for macOS

Apple News er en nyhets-aggregator, med spesielt tilrettelagt innhold. En lang rekke innholdsprodusenter formaterer en rekke saker spesielt til applikasjonen, som er lagt opp med formål å skape et helhetlig, ensrettet og rendyrket inntrykk slik at sakene ikke drukner i reklame og visuell støy.

Nyhetene kommer fra en lang rekke kilder der man selv kan velge hvilke kategorier og aktører man ønsker å følge, i tillegg til at Apple selv kuraterer innholdet for topp-saker og en rekke overordnete samlinger.

Apple har i nyere tid ansatt en betydelig mengde personer med journalist-bakgrunn, spesielt de som dekker Apple, med tanke på nettopp tilrettelegging og redaktørvirksomhet mot Apple News men også AppStore.

For å kunne benytte Mac-programmet News i Norge trenger du kun gjøre følgende:

  •  I Finder gå til mappen Applikasjoner
  •  Trykk samtidig tastene Shift + Command + Punktum
  • Dermed vises skjulte filer i denne mappen, og du kan lete deg frem til News-appen og starte den normalt

Say it in English, please

Det er noen begrensninger, selvfølgelig. Innholdet er ikke kuratert med norsk innhold eller tilrettelagt for vår region. Det betyr at du vil få feilmeldinger på enkelte av de overordnete samlekategoriene. 

Derimot vil det meste av innholdet være tilgjengelig, og du kan også gå inn og velge hvilke kilder du ønsker å abonnere på. Kildematerialet er primært amerikansk, men ikke nødvendigvis bare laget for amerikanske publikum.

På teknologifronten vil mange kanskje allerede lese publikasjoner som Wired, og er du interessert i Hollywood eller amerikansk sport eller musikk, vil du finne nok å ta tak i. 

Enkelte kategorier, som reise, mat og mote, er ofte mer grenseoverskridende (for å si det slik) og vil ha bred appell, og finner du en kalkunoppskrift fra Martha Stewart så kan du jo be Siri om å oversette Fahrenheit til Celsius?

Amerikansk politikk er godt dekket opp, men grunnleggende engelsk-kunnskaper er selvfølgelig påkrevd.

Via Macworld Sverige