OS: Kjør andre OS virtuelt på din Mac (Foto: Parallels)
OS: Kjør andre OS virtuelt på din Mac (Foto: Parallels)

Parallels Desktop for Mac oppdatert

Versjon 12 er klar for macOS Sierra - og de fleste andre operativsystemer, inkludert Windows. 

Publisert Sist oppdatert

Parallels Desktop for Mac er oppdatert til versjon 12. 

Programmet muliggjør å kjøre Windows, og mange andre operativsystemer inkludert macOS, virtuelt på en Apple Macintosh.

Med andre ord kan for eksempel Windows-spesifikke applikasjoner kjøres virtuelt som “programvare i programvare” uten at maskinen må startes i native Windows-modus.

Klar for macOS Sierra

Versjon 12 er klar og optimalisert for Apples ny macOS Sierra, som forventes komme i endelig versjon i løpet av denne måneden. 

Også en rekke ytelsesforbedringer er medtatt, inkludert 25 prosent raskere Windows-mapper, passordbeskyttelse av alle filer, forstyrrelsesfri presentasjonsmodus, opptak av skjermen fra både Mac og Windows, samt en rekke andre ytelser.

En fiffig funksjon er at passord som benyttes under Windows kan lagres av nøkkelringen på Mac, slik at all informasjonen er lagret og håndtert samme sted. Disse vil da også være tilgjengelige på mobile iOS-enheter som benytter samme Apple ID.

Proff-utgave

Det finnes også en Pro-versjon spesielt myntet på utviklere og ulike programmeringsmiljøer (inkludert Visual Studio, Vagrant, og Jenkins), og dessuten en egen Microsoft Visual Studio Plug-in.

Maskinvare støttes for opptil 64 GB vRAM og 16 vCPUs per virtuelle maskin.

Pakken inkluderer også avanserte nettversjonfunksjoner, støtte for business-skytjenester og premium support.

Er det verd å oppgradere? Det kommer an på behovet - har du Parallels Desktop for Mac v11 er det antakelig ikke så mye å juble over for en vanlig bruker. Profesjonelle brukere vil nok fristes av Pro-utgaven. Men brukere av v10 og eldre versjoner vil nok kunne glede seg over mye her.

Oppgradering fra en nyere versjon av Parallels Desktop for Mac koster 50 euro - cirka 500 kroner. Oppgradering til Pro-utgaven finnes som lanseringstilbud for 50 euro årlig.

Les mer om (oppgradering til) Parallels Desktop for Mac v12 her. Sjekk ut en video med nyheten nedenfor.

Via Parallels