PRO: La maskinen jobbe for deg. (Foto: Valve)
PRO: La maskinen jobbe for deg. (Foto: Valve)

Mac-en som Steam-strømmeserver

Proff-maskinen i arbeidsrommet kan fint brukes til å strømme spill til sofaen i kjellerstuen.

Publisert Sist oppdatert

Mange fristes nok av den kommende iMac Pro-maskinen når den kommer i løpet av året. Men når de ikke gjør nytte for seg i studioet til profesjonell bruk, kan de ikke benyttes til litt moro også?

Senere tids utvikling har gjort at macOS igjen kan få vind i seilene på grafikkfronten. Mye av dette skyldes satsningen til Apple selv på grafikkrammeverket Metal 2, som kommer med macOS High Sierra.

I tillegg kommer utvidet støtte fra Nvidia, som nå endelig lager drivere for macOS.

High Sierra vil dessuten få støtte for eksterne grafikkort (eGPU) innebygget i operativsystemet, i tillegg til at AR og VR blir kjerneteknologier i macOS fremover.

Spill er nok ikke hovedanvendelsesområdet for Mac, men mye takket være Valves Steam-plattform finnes nå en del gode titler også for Apple-maskinvare. I tillegg kan  de med flere maskiner i huset strømme spill til for eksempel en MacBook på fanget eller en annen maskinen koblet til storskjermen et annet sted i huset.

Strømninger i tiden

Både Sony PlayStation og også Valve kan strømme på tvers av plattformer, sistnevnte via såkalt InHome Streaming.

InHome Streaming kan også kjøres fra macOS, slik at en kraftig maskin som er stasjonert et sted som ikke egner seg for tilbakelent spillevirksomhet, kan nyttegjøres også til andre maskiner innenfor et nettverk. Tilsvarende vil også en kraftig Windows-boks kunne strømme til en MacBook i godstolen.

Spesielt om serveren kables til ruteren via Ethernet blir det gode resultater selv om mål-maskinen er på trådløs. I hvilken grad man kan akseptere noe latency, det vil si forsinkelse i overføringen, vil variere fra spill til spill.

Oppsett

Om du er nysgjerrig på å sette opp en Mac som strømme-server, har nettstedet iMore laget en trinnvis gjennomgang av programvare-installasjonen. Du finner denne guiden her.