Foto: Apple
Foto: Apple

Til nye Mac Studio kan du også velge nye Studio Display

Apples mars-event på kvinnedagen brakte oss en ny Mac Studio, en forsmak på den kommende Mac Pro.

Publisert

Maskinen er en arbeidsstasjon som er kraftig nok for de fleste. Og hva bedre enn å toppe det hele av med en ny 27’’ monitor: Studio Display.

Skjermen har betydelige likhetstrekk med XDR-varianten, men det du får med den nye og rimeligere Studio-typen er en 27-tommer med 5K oppløsning og et forbedret, innebygget kamera (12MP med ultravidvinkel) som (slik du finner på nyere iPad) har Center Stage - som følger deg på video-konferanser - og til slutt også forbedret lyd: Tre mikrofoner og seks høyttalere med romtilpasset lyd.

Designet er i kjent Apple-stil i matt natur-aluminium, og med polerte detaljer. Teknisk sett får du lysstyrke på opptil 600 nits, og et bredt P3 farge-spekter med over en milliard farger. Du får tilgang til tre USB-C porter med hastighet inntil 10Gb/s, samtidig som du også får strøm-tilkobling samme vei.

Kan bestilles nå - tilgjengelig fra 18. mars. Pris fra 18.990 kroner for standard glass, og fra 22.490 kroner for glass med nanotekstur. Eventuell monteringsbrakett eller justerbart stativ kommer i tillegg. Det som medfølger som standard er en Studio Display-monitor med standardglass og stativ med vinkel­justering, samt en 1m Thunderbolt-kabel.

Standardglasset er utviklet for ekstremt lavt gjenskinn. Glasset med nanotekstur sprer lyset enda mer for å gi enda mindre gjenskinn, samtidig som bildekvaliteten blir god selv i sterkt lys.

Du kan lese mer hos Apple her.